Kunst en Muziek tussen de bollen 2019

Kunst en Muziek tussen de Bollen 2019

Tijdens de Bloemendagen, op zondag 28 april, organiseerde het gemengd koor De Vredeburgers, in samenwerking met de Stichting Hortus Bulborum, voor de zesde keer een kunst- en muziekevenement.

In de tuin achter “Ons Huis”, op het terrein van de Hortus, werd een kunstmarkt gehouden waar o.a. beelden in steen, keramiek, schilderijen en kaarten met monotype, collages, handgemaakte leren tassen en accessoires, sieraden, handbeschilderde zijde en handgemaakt vilt te bewonderen en te koop waren. Alle deelnemende kunstenaars kwamen uit de regio.

In de prachtige muziekkoepel, Het Pieter Boschman Paviljoen, was ‘s middags gezellige muziek te beluisteren.

Het gemengd koor De Vredeburgers o.l.v. Gerard Leegwater trad op met o.a. operaliederen van G. Verdi en enkele nummers uit het lichtere genre.

De troubadours “De Zwagers”, bestaande uit Hubert Kuijper en Sjaak Keijzer uit Heiloo, speelden Ierse folk, Blues, Country en Ballads. De klank van de akoestische country gitaar en akoestische basgitaar in combinatie met het stemgeluid van deze heren, is krachtig, puur en heel ‘dicht bij de basis’.

Op het terras en in Ons Huis was koffie en thee met huisgemaakte taart verkrijgbaar. Er werd een drankje geschonken en een hartig hapje geserveerd. Ook waren er diverse belegde broodjes, o.a. met kroket, verkrijgbaar. Tevens was er een loterij met diverse originele prijzen en voor de kinderen een gratis grabbelton met leuke verrassingen.

De opbrengst van al deze activiteiten kwam ten goede aan het gemengd koor De Vredeburgers om in de toekomst mooie concerten te kunnen blijven presenteren.