Koor

Gemengd koor; De Vredeburgers
Het gemengd koor ‘De Vredeburgers’ is in september 1975 opgericht. Sinds 1997 staat het koor onder leiding van dirigent Gerard Leegwater. We zingen vierstemmig: sopraan, alt, tenor en bas. Het huidige koor bestaat uit 30 enthousiaste leden uit Limmen, Castricum, Bakkum, Akersloot, Uitgeest en Heiloo. Natuurlijk zijn leden van andere plaatsen zoals Egmond Binnen, Egmond aan Zee en Egmond aan den Hoef, Heemskerk en Alkmaar ook van harte welkom. Wilt u meer informatie over de historie van het koor, ga dan naar pagina Geschiedenis

Repertoire
In een gezellige en ontspannen sfeer streven we naar een optimale uitvoering van de gekozen muziek. Het is licht klassieke muziek en dan vooral operamuziek wat we zingen. Er is in de loop der jaren een repertoire opgebouwd met muziek van diverse componisten uit verschillende stijlperioden. Voorbeelden zijn Prière (Rossini), Quel jour serein (Rossini), Cantique de Jean Racine (Fauré), Panis Angelicus (Franck), Coro di Mattadori (Verdi), Coro di Zingarelle (Verdi), Laudate Dominum (Mozart), Lascia ch’io pianga (Händel), en Russische liederen.

Repetities
De repetities zijn op donderdagavond van 20.00 tot 22.00 uur in het PKN-kerkje aan de Zuidkerkenlaan 23 in Limmen. Het oude en zeer fraaie kerkje is een sfeervolle gezellige ruimte om te repeteren en zorgt ook voor een geweldige akoestiek. Tussen de repetities is er een korte koffie-/theepauze. Na afloop is er gelegenheid, onder genot van een hapje en een drankje, om gezellig na te praten.

Concerten
We streven ernaar om jaarlijks een concert te geven met doorgaans één of meer gastsolisten. De concerten zijn altijd in Limmen gehouden. De instrumentale begeleiding bestaat uit piano en/of eventueel aangevuld met een klein ensemble, bijvoorbeeld  een strijkkwartet. Wilt u een concert bijwonen? Op de berichten vindt u de datum van onze concert(en).

Hieronder vindt u 4 korte muziekstukken die we hebben gezongen op ons herfstconcert van 30 oktober 2022. Bij het lied Coro di Mattadori hoort u vooral de heren zingen en bij Coro di Zingarella de vrouwen.

Ave Verum

Coro Baccanale

Coro di Mattadori

Coro di Zingarella

Nieuwe leden
Nieuwe leden zijn van harte welkom. Heeft u interesse om bij ons te komen zingen, dan heeft u wellicht een aantal vragen. Op de pagina over lid worden, vindt u veel praktische informatie.